Blog > Komentarze do wpisu

"Papryczki Jalapeño nadziewane serkiem smietankowym i zapiekane z bekonem"

Danie nie dla wszystich bo pikante :) Ja niekiedy lubie tak na ostro - a papryczki Jalapeño to jedne z moich ulubionych ostrych przekasek! Nadziewane przepysznym kremem z serka smietankowego, czosnku i cebulki. Zapiekane z bekonem i posypane ziolami prowansalskimi. Przepis dostalam od znajomego Marca ;) ktoremu tez bardzo dziekuje...

Skladniki dla 2 osob:

  • 12 pypryczek Jalapeño
  • 250 g serka smietankowego (dobrej jakosci)
  • 4 zabki czosnku
  • 1 mala cebula
  • ziola prowansalkie
  • sol i pieprz
  • 12 plasterkow bekonu

Mala rada - zalozyc rekawiczki :) - pypryczki sa ostre i jesli sie je obiera golymi rekoma i pozniej dotkie twarzy lub oczu - uff... bedzie pieklo ;)

Serek zmiksowac na gladko. Czosnek obrac i wlozyc do malaksera - z cebula postapic podobnie. Zmiksowac razem z serkiem. Przyprawic sola, pieprzem i ziolami (niekoniecznie). Papryczki umyc przekoic wzdluz. Wyskrobac ziarenka. Nadziewac przygotowanym serkiem. Ukladac w formie do zapiekania. Nalozyc plasterki bekonu.

Piekarnik nagrzac do temperatury 180°C i zapiekac okolo 45 minut. Podawac z bialym pieczywem. Gotowe :)

poniedziałek, 07 marca 2011, aeliza.kr
2011/03/07 18:18:26

Polecane wpisy

Komentarze
2011/03/07 21:41:57
No nie powiem, ciekawe te papryczki:)
-
2011/03/07 22:07:09
Aj dziekuje Ci bardzo ;)
-
Gość: mniam mniam, *.hsd1.il.comcast.net
2012/08/27 21:50:17
pyszne te papryczki
-
2014/01/16 12:55:07
wyglądają przepysznie! Takiego przepisu szukałam.