Blog > Komentarze do wpisu

"Fasolka zapiekana z bulka tarta"

Witam ponownie na blogu - przez ta cala przeprowadzke nie mam za wiele czasu na blogowanie ;) ale niedlugo sie wszystko zmieni! Dzis Wam zaprezentuje bardzo wysmienita przekaske, mozna ja jesc jako przystawke juz jako salatke do innych potraw ;) Zielona fasolka zapiekana z bulka tarta i maselkiem! Prosta i bardzo smaczna. Polecam a przepis jest od mojej mamusi ;)

Skladniki dla 2 osob:

  • 500 g zielonej fasolki
  • 200 g bulki tartej
  • 75 g masla
  • swiezo zmielony pieprz
  • sol

Faoslke umyc i odciac koncowki. Gotowac okolo 25 minut w osolonej wodzie. Odcedzic. Na patelni rozpuscic maslo. Podsmazyc fasolke. Posolic i popieprzyc. Posypac bulka tarta i szybko podrzucac patelnia, tak aby cala fasolka byla pokryta bulka tarta. Przelozyc do naczynia zaroodpornego. Wlozyc do nagrzanego do 180°C piekarnika. Zapiekac przez okolo 15 minut. Panierka z bulki tartej powinna byc lekko chrupiaca. Gotowe :)

środa, 13 kwietnia 2011, aeliza.kr
2011/04/13 14:33:39

Polecane wpisy

Komentarze
2011/04/13 14:35:41
Pychotka :) Lubię bardzo fasolkę zieloną, aż mi się zatęskniło do niej :)
Pozdrowienia i powodzenia :)
-
2011/04/13 14:49:30
Aj Majanko dziekuje Ci bardzo ;) i tez Cie pozdrawiam ...