Blog > Komentarze do wpisu

"Roasted Pumpkin Soup" - zupa dyniowa bez gotowania - najlepsza

Witam ponownie ;) Przepraszam za tak dluga przerwe ale tyle sie wydazylo w moim zyciu, ze jakos nie znalazlam czasu na nowe posty!! Mam nadzieje, ze w tym roku bede wiecej czasu poswiecac blogowi i Wam!

Pierwsza propozycja - zupa dyniowa bez gotowania! Boska, latwa i szybka w przygotowaniu. Smakuje normalnie super!

Skladniki:

  • 1 dynia hokkaido
  • 5 malych szalotek (albo malych cebulek)
  • 4 cm imbiru
  • 6 lyzek oliwy z oliwek
  • sol i swiezo zmielony pieprz
  • 1 litr bulionu warzywnego

Piekarnik nagrzac do 180° z termoobiegiem. Blaszke wylozyc papierem do pieczenia.

Dynie umyc, pozbyc sie miekkiego srodka i pestek, pokroic na male kawaleczki. Szalotki posiekac na mala kosteczke. Imbir obrac i pokroic na paseczki. Wszytko uozyc na papierze do pieczenia, polac oliwa z oliwek. Posolic i popieprzyc. Wstawic do piekarnika na okolo 25 minut. Trzeba od czasu do czasu podgladac i uwazac, zeby szalotki sie nie przypiekly za bardzo bo moga byc gorzkie.

W miedzyczasie przygotowac bulion warzywny. Ja tu bylam za leniwa i uzylam bulionu w kostce ;) Rozpuscilam go we wrzatku. Bulion nalezy wlac do mixera. Podpieczona dynie z szalotkami i imbirem wlozyc do mixera i wszytko zmiksowac. Gotowe ;)

niedziela, 11 stycznia 2015, aeliza.kr
2015/01/11 18:31:46

Polecane wpisy

Komentarze
2015/01/11 19:26:29
zupa z dyni hokkaido to niebo w gębie!!